Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-09@08:24:14 GMT

نقش همدلی ارتش و سپاه در شکست حصر آبادان

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۳۳۲۷۷

نقش همدلی ارتش و سپاه در شکست حصر آبادان

 عملیات ثامن‌الائمه(ع)، عملیات تهاجمی نیروهای مسلح ایران در خلال جنگ ایران و عراق بود که به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علیه مواضع یگان‌های ارتش عراق مستقر در استان خوزستان، انجام شد.

سرور هادیان/

 عملیات ثامن‌الائمه(ع)، عملیات تهاجمی نیروهای مسلح ایران در خلال جنگ ایران و عراق بود که به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و مشارکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علیه مواضع یگان‌های ارتش عراق مستقر در استان خوزستان، انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عملیات در ساعت یک بامداد ۵ مهرماه ۱۳۶۰ در محور آبادان به شرق کارون در جنوب غربی ایران آغاز شد و پس از ۴۲ ساعت نبرد بی‌وقفه، با شکسته شدنِ حصر آبادان و بازپس‌گیری بیش از ۱۵۰کیلومترمربع از خاکِ ایران به پایان رسید. محوریت عملیات ثامن‌الائمه(ع) با لشکر ۷۷ خراسان بود و در مجموع بیش از ۳۵ گردان از نیروهای ایرانی در این عملیات شرکت داشتند.

این عملیات در پیروزی‌های عملیات‌های بزرگ‌تر تأثیر بسیاری داشت و موجب صلابت و قدرت نظامی ایران در نبرد شد. از این‌ رو در سالروز این عملیات بزرگ نظامی با سرتیپ دوم ستاد محمدکاظم تارخ، فرمانده پیشین قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق، مشاور امنیتی انتظامی استاندار سابق خراسان رضوی، در این ‌باره و نقش لشکر ۷۷ خراسان در این ظفرمندی به گفت‌وگو نشستیم که ماحصل این گفت‌وگو پیش روی شماست.

•       از مجروحیت تا مسئولیت‌های بسیار

سرتیپ دوم ستاد محمدکاظم تارخ متولد آبان ۱۳۳۶ در شیراز، در خانواده‌ای اصیل به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در این شهر گذراند و با شروع جنگ تحمیلی وارد ارتش جمهوری اسلامی ایران شد؛ او در این ‌باره گفت: ضمن تحصیل در دانشکده افسری امام علی(ع) بارها به جبهه‌های حق علیه باطل اعزام شدم. در بسیاری از عملیات آفندی و پدافندی تا آخر جنگ و پس ‌از آن حضور داشتم.

وی که در این مدت سه بار مجروح شده و سمت‌های فرمانده دسته، فرمانده گردان، گروهان، افسر امور هوایی، افسر عملیات و آموزش، سرپرست گردان، افسر رابط تیپ و رئیس رکن سوم تیپ را در هوابرد در ۱۲ سال طی کرده است، افزود: مدت چهار سال فرمانده تیپ ۵۵ هوابرد بودم. سپس مدت دو و نیم سال جانشین لشکر ۳۰ گرگان‌ و پس از طی دوره فرماندهی و ستاد به مدت سه سال و نیم سال جانشین قرارگاه منطقه‌ای شمال غرب بودم. در شهریور سال ۱۳۸۴ به فرماندهی لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع) منصوب شدم و ۶ سال فرمانده این لشکر بودم. در سال ۹۰ فرمانده قرارگاه شمال شرق شدم و دو سال در این مسئولیت بودم و از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۷ مشاور امنیتی- انتظامی استاندار خراسان رضوی بودم.

•       از سودای سه روز تصرف تا شکست

وی در خصوص آغاز دفاع مقدس با بیان این نکته که ارتش عراق در تهاجم خودش به مرزهای یک هزار و ۶۱۰ کیلومتری با سپاه‌های سه‌گانه ۱، ۲ و ۳ علیه ما وارد جنگ شد، اظهار می‌دارد: سپاه سوم عراق با قصد تصرف سه‌روزه خوزستان با تهاجم خودش در شمال منطقه میانی و جنوب استان خوزستان با پادگان‌های زرهی و مکانیزه تهاجم خودش را آغاز کرد. این لشکر مسافت ۱۷ کیلومتری تا شلمچه، خرمشهر را قاعدتاً باید کمتر از یک ساعت طی می‌کرد اما این فاصله را یگان‌های زرهی لشکر۳ عراق با دادن تلفات و ضایعات، ۶ روزه طی کردند و تا پشت دروازه خرمشهر رسیدند که علت آن ایستادگی و فداکاری دلیرمردان گردان دژ لشکر ۹۲ زرهی خوزستان بود. لشکر ۹۲ هر چند در بدترین شرایط خودش قرار داشت، ولی ارتش عراق را با شکست مواجه کرد و سودای تصرف سه‌روزه خوزستان برای همیشه بر باد رفت و رؤیاهای سردار قادسیه به زباله‌دان تاریخ ریخته شد.

امیر تارخ تصریح کرد: در منطقه میانی خوزستان و شمال آن‌ هم نیروهای عراقی نتوانستند به اهداف خودشان برسند. از این زمان تا مهرماه سال بعد (سال ۱۳۶۰) تلاش نیروهای عراقی به ثمر نرسید. نیروهای خودی با اجرای عملیات‌های محدود میل به پیشروی را در ارتش عراق از بین بردند. عملیات‌هایی چون بهمن‌شیر، ذوالفقاریه، توکل، عملیات جاده ماهشهر و عملیات فرمانده کل قوا سبب شد که آبادان با وجود محاصره سقوط نکند.

وی با بیان اینکه از جمله یگان‌هایی که برای جلوگیری از سقوط آبادان تلاش کردند، لشکر ۷۷ پیاده خراسان بود، اظهار کرد: در این مدت برخی از یگان‌های تیپ ۱ و ۲ این لشکر با اعزام به منطقه عمومی آبادان- ماهشهر در مقابل دشمن صف‌آرایی کردند و دشمن بعثی را به چالش کشاندند. نیروهای ارتش عراق با وجود اینکه تقویت‌ شده بودند، در تصرف آبادان ناکام ماندند و گردان ۱۵۳ لشکر ۷۷ مانع این تهاجم شد و در این راستا سرهنگ منوچهر کهتری؛ فرمانده تیپ ۲ لقب ناجی آبادان را گرفت. آبادان در شرق خرمشهر و فاصله بسیار کمی با این شهر دارد و با سقوط خرمشهر، آبادان در یک محاصره ۲۷۰ درجه‌ای قرار گرفته بود.

•       تحقق فرمان امام(ره)

وی در ادامه با اشاره به این نکته که این عملیات را فرمانده وقت لشکر، سرهنگ سید شهاب‌الدین جوادی بر عهده داشت، می‌گوید: علاوه بر یگان‌های سازمانی لشکر که همه در این منطقه جمع شده بودند، از گروه رزمی ۳۷ زرهی شیراز، دو گردان تانک از لشکر ۹۲، یک گردان تانک از لشکر ۱۶، یک گردان امداد ژاندارمری و در نهایت ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از نیروهای سپاه به فرماندهی برادر رحیم صفوی برای این عملیات سازمان‌دهی و سپس آماده شدند.

وی خاطرنشان می‌سازد: پس از تصویب طرح که ثامن‌الائمه(ع) نام‌گذاری شد، در ۲۷ شهریورماه ۱۳۶۰ طرح برای اجرا به لشکر ابلاغ می‌شود و در نهایت در نخستین دقایق ۵ مهرماه یگان‌های عمل‌کننده که متشکل از لشکر ۷۷و دیگر یگان‌ها بود در قالب سه تیپ مانوری از سه محور برای بیرون راندن دشمن از اراضی شرق کارون حرکت و عملیات را آغاز کردند.

در این عملیات، تیپ‌های ۱، ۲ و ۳ به سمت اهدافشان حرکت می‌کنند و پس از نبردی جانانه در ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه ۶ مهرماه نیروهای خودی به اهدافشان می‌رسند و دشمن به رودخانه کارون ریخته و حصر آبادان شکسته می‌شود و فرمان امام راحل مبنی بر اینکه حصر آبادان باید شکسته شود، تحقق پیدا می‌کند.

لقب لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع)

امیر تارخ تصریح می‌کند: با این پیروزی لشکر ۷۷ به لقب لشکر ۷۷ پیروز ثامن‌الائمه(ع) مفتخر می‌شود. این عملیات مطلع الفجری در آغاز سال دوم جنگ و در راستای تنبیه متجاوز می‌شود. عملیات ثامن‌الائمه(ع) نشان داد که توجه به علوم و فنون نظامی، طرح‌ریزی‌های دقیق و در اصطلاح جنگ کلاسیک در کنار اخلاص، ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی، کارساز است.

وی در ادامه بیان می‌دارد: روز هفتم مهرماه ۱۳۶۰ پس ‌از اینکه فرمانده لشکر سرهنگ جوادی با زبان عربی برای اسیران عراقی صحبت کرد، این اسیران از مقابل فرماندهان ما رژه رفتند و لشکر ۷۷ پیروز، افتخار خراسانی‌ها و ملت ایران شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ارتش صنعت نفت آبادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار فدوی: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار است

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به برنامه جهادی این نهاد انقلابی برای کاهش مشکلات ناشی از تأمین آب در سراسر کشور، گفت: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار سازمان بسیج سازندگی است.‌ - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سردار علی فدوی در همایش طلایه‌داران اقتصاد مقاومتی استان سمنان که در محل دائمی نمایشگاه‌های سمنان برگزار شد، اظهار داشت: قرارگاه امام حسن‌ مجتبی (ع) برای به سرانجام رسانی نهضت آبرسانی به روستاها، عزم جزم دارد.‌

وی با بیان اینکه سپاه و بسیج در سال 1402 با توجه به نیاز کشور، وارد موضوع جهاد آبرسانی شد افزود: سال گذشته گام‌های بسیار بزرگی را در راستای اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور آغاز کرده‌ایم.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با بیان اینکه قرارگاه محرومیت‌زدایی حضرت امام حسن مجتبی (ع) مسئولیت اجرای پروژه‌های جهادی در حوزه آبرسانی را بر عهده دارد، اضافه کرد: در این راستا قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) پای کار است تا پروژه‌های آبرسانی به نقاط محروم کشور به سرانجام برسد.

فدوی با اشاره به مزایای توجه ویژه به قنوات در راستای تأمین بخشی از آب مورد نیاز در کشور، تصریح کرد: قنوات مصرف انرژی ندارند، اما بهره دائمی برای بهره‌برداران دارند و از این‌رو لازم است تا احیای قنوات مورد توجه جدی باشد.

وی تصریح کرد: امروز احیای همه قنوات کشور در دستور کار سازمان بسیج سازندگی است و این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به پیشتازی استان سمنان در اجرای طرح‌های آبرسانی، عنوان کرد: مسئولان همراه و مردم‌ متحد استان سمنان در موضوع سازندگی، پیشگام کشور هستند و باید گفت که اهالی کویر مردمانی سخت کوش و پرتلاش‌ هستند و امور را به سرانجام می‌رسانند.‌

فدوی با اشاره به دشمنی دیرینه دشمنان انقلاب اسلامی با ملت بزرگ ایران، گفت: البته در 45 سال گذشته بارها بر دشمن خبیث خود پیروز شدیم.

وی با بیان اینکه دشمن تلاش می‌کند تا ما را پیروزی نهایی باز دارد، ولی هیچ‌گاه موفق نشده است و از این پس نیز موفق نخواهد شد، عنوان کرد: در جنگ تحمیلی 8 ساله و آن گاه که پای جان در میان بود، دشمن شکست خورد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران جنگ اقتصادی را مهم‌ترین و بزرگ‌ترین جنگ دشمنان با جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: بدون شک در جنگ اقتصادی نیز با کار جهادی و انقلابی به پیروزی خواهیم رسید.

فدوی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب، پای هر کاری رفته‌ایم، خداوند ما را به پیروزی رسانده است، گفت: در کشور ما انسان‌هایی مومن، متقی و پرتلاش با بهره هوشی بسیار بالا حضور دارند که در هر کاری پیروزند، چرا که مردم ایران مردمانی با تمدن هزاران ساله و دارای فکر، اندیشه و نبوغ هستند.‌

وی با اشاره به اعتراف مقامات آمریکایی مبنی بر اینکه در 45 سال اخیر آمریکا هیچ‌ پیروزی مقابل ملت ایران نداشته است، بیان کرد: هر روز بر عظمت و سربلندی ایران اضافه می‌شود.‌

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران به اجرای عملیات وعده صادق از سوی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم غاصب و کودک‌کش صهیونیستی اشاره و خاطرنشان کرد: ما در عملیات وعده صادق به تمام شیاطین و دشمنان و جبهه باطل حمله کردیم.

وی با بیان اینکه موضوع اقتصاد و معیشت موضوع تمام وقت مردم است، افزود: باید به گونه‌ای اقدام شود که همه بدانند که ما در این جبهه نیز پیروز خواهیم شد.

فدوی با بیان اینکه بسیج در غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور، نقش اساسی دارد، گفت: سپاه پاسداران در همه موضوعات، از انقلاب اسلامی پاسداری خواهد کرد. ما تلاش می‌کنیم تا هر روز سطح خدمات رسانی خود به مردم را افزایش دهیم.

سمنان کمبود نیروی کار دارد

استاندار سمنان نیز در این مراسم با اشاره به اقدامات ارزشمند انجام‌شده در این استان برای بهبود شاخص‌های اقتصادی، اظهار داشت: همه این اقدامات منجر به نتایج بسیار ارزشمندی در زمینه‌های مختلف اقتصادی شده است.

سید محمدرضا هاشمی با اشاره به کاهش نرخ بیکاری استان سمنان در سال گذشته و استمرار آن در سال 1403 عنوان کرد: امروز به‌جایی رسیده‌ایم که واحدهای تولیدی در استان سمنان کمبود نیروی کار دارند و آماده پذیرش نیروی کار هستند و این در حالی است که در سال‌های گذشته همواره هراس اخراج و بیکار شدن نیروی کار در این استان وجود داشت.

وی خاطرنشان کرد: استان سمنان در حوزه‌های مختلف تولید حائز جایگاه و رتبه‌های ارزشمند است که این مهم با همکاری و همدلی مردم و مسئولان به‌دست‌ آمده است.

استاندار سمنان با اشاره به اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه آبرسانی به روستاهای این استان توسط بسیج سازندگی شکل‌گرفته،  تصریح کرد: در این زمینه باید از همت والای سردار شوقانی، فرمانده جهادی و متدین استان سمنان قدردانی کنیم.

هاشمی با اشاره به جایگاه ارزشمند کشور در زمینه‌های مختلف مؤلفه قدرت، گفت: انجام عملیات پیروز وعده صادق سیلی محکمی به چهره منحوس و کودک‌کش اسرائیل بود.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • رایزنی نظامی - امنیتی فرمانده کل سپاه و نیچروان بارزانی +جزئیات مهم
  • تذکر مهم رهبر انقلاب به نیروهای نظامی از زبان فرمانده بلندپایه ارتش
  • عملیات پیچیده حمله به H۳ هنوز در جهان تدریس می‌شود
  • واحدی: همه نیروی هوایی پای کار عملیات وعده صادق بودند
  • در دیدار نچیروان بارزانی با فرمانده کل سپاه چه گذشت؟ + تصاویر
  • سردار فدوی: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار است
  • جانشین فرمانده سپاه: عملیات وعده صادق پاسخی به جبهه باطل است
  • عملیات جدید مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی
  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس